Kincstári Takarékjegy

AMIT A KINCSTÁRI TAKARÉKJEGYRŐL TUDNI KELL

A Kincstári Takarékjegy 1, illetve 2 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10, 50, 100, 500 ezer és 1 millió forintos címletekben előállításra kerülő fix, lépcsős kamatozású állampapír. A Kincstári Takarékjegy által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. A Kincstári Takarékjegy által megtestesített tőkét és kamatokat a visszaváltás napján, a kamatadó levonását követően kapja kézhez az ügyfél. A Kincstári Takarékjegy utáni kamatbevétel adóköteles, az adó mértéke jelenleg 15%.

A KINCSTÁRI TAKARÉKJEGYEK VÁSÁRLÓI ÉS ÁTRUHÁZÁSA

A Kincstári Takarékjegyet kizárólag magánszemélyek (devizabelföldi természetes személyek) vásárolhatják meg. A Kincstári Takarékjegy örökölhető, illetve az engedményezés hatályával ruházható át.

AZ ÉRTÉKESÍTÉS ÉS VISSZAVÁLTÁS MÓDJA

A Kincstári Takarékjegy értékesítése folyamatosan, a Magyar Posta Zrt. állandó postai szolgáltatóhelyein történik. Az értékesítés során az ügyfélnek írásban nyilatkoznia kell a Kincstári Takarékjegyek forgalomba hozatal feltételeit tartalmazó Ismertető tartalmának tudomásul vételéről. A futamidő a vásárlás napján indul. A Kincstári Takarékjegy futamideje alatt, illetve annak lejárata után bármikor visszaváltható, de a lejáratot követően tovább nem kamatozik.

ELVESZETT VAGY MEGSEMMISÜLT KINCSTÁRI TAKARÉKJEGY

Amennyiben a Kincstári Takarékjegy elveszett vagy megsemmisült, közjegyzői eljárás útján igényelhető a Kincstári Takarékjegy alapján történő fizetések letiltása.

FORGALMAZÓHELYEK

A Magyar Posta Zrt. állandó postai szolgáltatóhelyei.

A Kincstári Takarékjegyek kamatozási feltételeit tartalmazó hirdetmények