200 milliárd fölött az állomány

2012. 07. 18.

Július közepén meghaladta a 200 milliárd forintot a lakossági állampapír állomány növekedése. A sikeres program további lépéseként a Magyar Államkincstár két új fiókot nyitott Budapesten, és megújult, befektető baráttá vált a www.allampapir.hu honlap.

200 milliárd fölött az állomány

A legfrissebb, 2012. július 16-i adatok szerint a lakossági állampapírok állománya 218 milliárd forinttal emelkedett az elmúlt év végéhez képest, és meghaladta a 691 milliárd forintot. A növekmény 70%-át az egy éves futamidejű Kamatozó Kincstárjegyek nettó értékesítése adta, közel azonos mértékű, 14%, illetve 13% volt a Prémium Magyar Államkötvények és a Kincstári Takarékjegyek állomány-gyarapodása, míg a fennmaradó 3%-ot az újonnan bevezetett Féléves Kincstárjegyek jegyzése biztosította.

A program 4 alappillére

A közvetlen lakossági értékesítés növelése kiemelt feladat 2012-ben az adósságkezelő és a Kincstár számára. A sikeres program a következő négy pillérre alapozva próbál eredményt elérni: versenyképes árazás; új termékek (állampapír típusok) bevezetése; fokozott marketing tevékenység; az értékesítési csatornák bővítése, különös tekintettel a kincstári fiókhálózatra.

Megújult lakossági honlap

A felsorolt elemek közül a marketing tevékenységet tekintve új, pozitív fejlemény, hogy a mai naptól megújult az állampapírokkal foglakozó lakossági honlap, a www.allampapir.hu. A módosítás a könnyebb eligazodást segíti annak érdekében, hogy a kisbefektetők a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálják az állampapírok megvásárlásával összefüggő információkat, egyszerűen eligazodjanak az egyes állampapír típusok és forgalmazó helyek között (mit, milyen hozammal, hol).

Két új kincstári fiók

Ugyancsak a mai napon két új budapesti kirendeltséggel bővül a Magyar Államkincstár fiókhálózata. A Magyar Államkincstár II. kerület Csalogány u. 9-11. és a XI. kerület Bartók Béla út 120-122. szám alatt megnyíló új kirendeltségei jelentős előrelépést jelentenek az ügyfelekkel történő személyes kapcsolattartás színvonalának emelésében, hiszen az internetes forgalmazás bővítése mellett továbbra is kiemelt feladat a személyes szolgáltatások fejlesztése. További információk érhetők el a www.allamkincstar.gov.hu és a www.allampapir.hu honlapokon.