Kétéves Magyar Állampapír - 2MÁP

AMIT A KÉTÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL TUDNI KELL


*Korábbi nevén Kétéves Állampapír, rövidítve: 2MÁP.

A Kétéves Magyar Állampapír 2 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, fix kamatozású lakossági állampapír, amelynek alapcímlete 1,- forint.

A Kétéves Magyar Állampapír által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. Kamatfizetés évente történik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt, a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra. A Kétéves Magyar Állampapír utáni kamatbevétel adóköteles, kamatjövedelem után az adó mértéke jelenleg 15%.

A kamatadó csökkenthető, illetve megfizetése alól mentesség érhető el, amennyiben az állampapír tartós befektetési számlán keresztül kerül megvásárlásra.

KÉTÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍROK VÁSÁRLÓI


A Kétéves Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

NYILVÁNOS FORGALOMBA HOZATAL MÓDJA

A Kétéves Magyar Állampapír adagolt kibocsátás keretében kerül értékesítésre. Egy adott sorozat értékesítési időszaka előreláthatólag a kibocsátás napjától számított 3 hónapig tart, mely az adott sorozatra vonatkozó Nyilvános Ajánlattételben kerül meghatározásra.

VISSZAVÁSÁRLÁS

A forgalmazók meghatározott feltételek mellett napi vételi árfolyamot jegyeznek a Kétéves Magyar Állampapír sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően a forgalmazók üzletszabályzatában leírtak szerint eladhatóak.

FORGALMAZÓHELYEK


A Magyar Államkincstár Állampénztári Irodái, Kirendeltségei, Web és MobilKincstár elektronikus rendszerei, a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt.,  az Erste Befektetési Zrt., a Gránit Bank Zrt., valamint a Budapest Bank, a CIB, az MKB, a Raiffeisen, az OTP, a TakarékBank és az UniCredit Bank fiókhálózatai.

*Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a Kétéves Magyar Állampapír esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.
aktuális éves kamat:
3,25 %
Értékesítési pontok

kincstári árfolyamjegyzés

Kapcsolódó dokumentumok

aktuális nyilvános ajánlattételek