Bónusz Magyar Állampapír - BMÁP

AMIT A BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL TUDNI KELL

*Korábbi nevén Bónusz Magyar Államkötvény, rövidítve: BMÁK.

A Bónusz Magyar Állampapír 4, 6 és 10 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, változó kamatozású állampapír, amelynek alapcímlete 1,- forint. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. Minden sorozat kamatbázisa megegyezik a kamatmérték meghatározásának időpontját megelőző négy eredményes, 12 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamok, adott aukción elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlagával. Adott sorozat e kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg a 4 éves futamidejű kötvényre 2,25 %, a 6 éves futamidejű kötvényre 2,75%-os, a 10 éves futamidejű kötvényre 3,00%-os kamatprémiumot.

A Bónusz Magyar Állampapír által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. Kamatfizetés évente történik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt, a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra. A Bónusz Magyar Állampapírok utáni kamatbevétel adóköteles, kamatjövedelem után az adó mértéke jelenleg 15%.

A kamatadó csökkenthető, illetve megfizetése alól mentesség érhető el, amennyiben adott sorozat tartós befektetési számlán keresztül kerül megvásárlásra.

A BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMPAPÍROK VÁSÁRLÓI

A Bónusz Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

NYILVÁNOS FORGALOMBA HOZATAL MÓDJA

A Bónusz Magyar Állampapír aktuális sorozata adagolt kibocsátás keretében kerül értékesítésre.

VISSZAVÁSÁRLÁS

A forgalmazók meghatározott feltételek mellett napi vételi árfolyamot jegyeznek a Bónusz Magyar Állampapír sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően a forgalmazók üzletszabályzatában leírtak szerint eladhatóak.

FORGALMAZÓHELYEK

A 4 és 6 éves futamidejű sorozatok esetében a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodái, Kirendeltségei és WebKincstár elektronikus rendszere, a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt., a Gránit Bank Zrt., a Hold Alapforgalmazó, valamint a Budapest Bank, a CIB, az MKB, a Raiffeisen, az OTP, a TakarékBank és az UniCredit Bank fiókhálózatai.

A 10 éves futamidejű sorozat esetében pedig a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodái, Kirendeltségei és Webkincstár elektronikus rendszere, az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt., a GránitBank Zrt., valamint a CIB, a Concorde, az MKB, az OTP, a TakarékBank és az UniCredit Bank fiókhálózatai.

*Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a Bónusz Magyar Állampapír esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

aktuális éves kamat:
4 év 2,27 %
6 év 2,77 %
9 év 3,38 %
Értékesítési pontok

kincstári árfolyamjegyzés

Kapcsolódó dokumentumok

archív nyilvános ajánlattételek
Ismertetők