Féléves Magyar Állampapír - FMÁP

AMIT A FÉLÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL TUDNI KELL

*Korábbi nevén Féléves Kincstárjegy, rövidítve: FKJ.

A Féléves Magyar Állampapír 6 hónapos futamidejű, fix kamatozású, 10.000,- Ft-os alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. A 6 hónapos futamidő a jegyzés lezárását követő második munkanaptól kezdődik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra. A Féléves Magyar Állampapírok utáni kamatbevétel adóköteles, kamatjövedelem után az adó mértéke jelenleg 15%.

A FÉLÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍR VÁSÁRLÓI

A Féléves Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

NYILVÁNOS FORGALOMBA HOZATAL MÓDJA

A Féléves Magyar Állampapír jegyzés útján kerül forgalomba hozatalra.

FORGALMAZÓHELYEK ÉS VISSZAVÁSÁRLÁS

Jegyezhető, illetve a futamidő alatt eladható a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban, kirendeltségein, a Web-Tele- és MobilKincstáron keresztül; a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt., a Gránit Bank Zrt., a Hold Alapforgalmazó, a KBC Securities, a Random Capital, valamint a Budapest Bank, a CIB, a K&H, az MKB, az OTP, a Raiffeisen, az UniCredit és a TakarékBank fiókhálózatában. A forgalmazók napi vételi árfolyamot jegyeznek az Egyéves Magyar Állampapír sorozatokra, így náluk az üzletszabályzatukban leírtak szerint az Egyéves Magyar Állampapír futamideje alatt is eladható.

* Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy valamennyi befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

aktuális éves kamat:
2,50 %
Értékesítési pontok

kincstári árfolyamjegyzés

Kapcsolódó dokumentumok