Magyar Államkötvény - MÁK

AMIT A MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNYRŐL TUDNI KELL

A Magyar Államkötvény különböző, 3, 5, 10 és 15 éves futamidejű, fix vagy változó kamatozású, 10.000 Ft-os alapcímletű értékpapír. Az egyes sorozatok félévente vagy évente fizetnek kamatot, amelyből az értékpapír számlavezető (pl. a Magyar Államkincstár) vonja le a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően a kamatadót.

A MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY VÁSÁRLÓI

A Magyar Államkötvényt belföldi és külföldi magánszemélyek, cégek, intézmények, stb. (devizabelföldi és devizakülföldi természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli szervezetek) egyaránt megvásárolhatják.

NYILVÁNOS FORGALOMBA HOZATAL MÓDJA

A Magyar Államkötvény aukció útján kerül forgalomba hozatalra. Az államkötvény aukciók nyilvános ajánlattétel közzétételével kerülnek meghirdetésre. Az aukciókra minden második héten csütörtök kerül sor, míg a pénzügyi teljesítésre az aukciót követő hét szerdán. Az aukción közvetlenül kizárólag az Elsődleges forgalmazók vehetnek részt. A befektetők az Elsődleges forgalmazók útján tehetnek aukciós ajánlatot.

FORGALMAZÓHELYEK ÉS VISSZAVÁSÁRLÁS

Az Elsődleges forgalmazók, valamint a Magyar Államkincstár fiókhálózata (beleértve a WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatást is) napi vételi és eladási árfolyamot jegyeznek a Magyar Államkötvények sorozataira, így náluk, az üzletszabályzatukban leírtak szerint a Magyar Államkötvények futamidő alatt is eladhatók és megvásárolhatók.

*Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy valamennyi befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

Forgalmazóhelyek

kincstári árfolyamjegyzés

Kapcsolódó dokumentumok

archív nyilvános ajánlattételek