JátéKincstár - pénzügyi- és megtakarítási tudatosság fejlesztése
2016.12.12.

A pénzügyi- és megtakarítási tudatosság fejlesztése az egész lakosság egészére kiterjedő feladat, amely magában foglalja többek között a pénzügyi ismeretek, a lakosság pénzügyi megatartásának átfogó, hosszú távú, a gazdaságpolitikai célokkal is összhangban álló fejlesztését.


A megfelelő ismeretek terjesztése kiemelt feladat kell, hogy legyen a szereplőknek – így a Kincstárnak is –, melynek eszközei például a széleskörű kommunikáció, a hatékony oktatás, országos kampányok megrendezése. Ezen szellemiség jegyében a Kincstár az elektronikus forgalmazási csatornáinak folyamatos továbbfejlesztésén dolgozik, amelynek egyik állomása a JátéKincstár modul kialakítása és bevezetése a MobilKincstáron belül. A felhasználók két játékmód közül választhatnak.
Az első egy „Gyors játék”, amelyben nehézségi fokok szerinti önálló feladatokat kell teljesíteni úgy mint, szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. A második egy „Küldetés játék”, ahol a felhasználó az előre összeválogatott feladatok teljesítését követően arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyűjthet, és végül oklevelet kap a küldetés teljesítéséért.

JátéKincstáron keresztüli tallérgyűjtéshez nem kell más, csak okostelefon, illetve maga a MobilKincstár applikáció letöltése, és indulhat a játékos tanulás!