Megújult formában indul a Kincstár IV. Mesterecset Pályázata
2018.03.19.

Negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát a Magyar Államkincstár, MESTERECSET néven. Az idén új arculattal jelentkező pályázat március 14. napján indult, a 6-18 éves korosztályt megszólítva. A Kincstár, folytatva a 2015. évben kezdett tradíciót, az idei kezdeményezéssel is a gyermekek és szüleik figyelmét szeretné felhí­vni a megtakarítások és a pénzügyi ismeretek fontosságára.


Pályázati korcsoportok és témák:

   6-9 év, téma: A kalandvágyó KINCSvadász
10-14 év, téma: Mit rejt a KINCSes láda?
15-18 év, téma: Amikor a KINCSet érő célok teljesülnek

A pályázatok beküldési határideje: 2018. május 31.

Az alkotásokat a pályázat hivatalos www.mesterecset-palyazat.hu weboldalán, elektronikus formában lehet benyújtani.

Idén először a közösségi médiának is kiemelt szerepe van a páylázat népszerűsítésében és a közönségszavazatok gyűjtésében, ezért a beérkezett műveket a Kincstár a Mesterecset Pályázat Facebook oldalán publikálja, ahol a pályázók minél több like összegyűjtésével célozhatják meg a különdíjat.

"Kiemelt célunk, hogy a pályázattal a pénzügyi ismeretek megszerzésére, takarékoskodásra buzdí­tsuk a gyermekeket, valamint felhí­vjuk a figyelmet az öngondoskodás fontosságára, mindeközben megmutathatják kreativitásukat is. A megújult forma, az online csatorna biztosítja, hogy a lehető legszélesebb kört szólíthassuk meg, hiszen az online interakcióknak köszönhetően a IV. Mesterecset Pályázat hí­re olyan közönséghez is eljuthat, akik ez idáig nem hallottak a lehetőségről, ám szeretnék megmutatni tehetségüket." nyilatkozta Balatoni Ildikó pénzforgalmi elnökhelyettes.

Érdemes pályázni, hiszen az első három helyezett értékes nyereményben részesül, többek között üdülési-, sportszer-, játék vagy műszaki utalványokban. A különdíjas nyereményeket ezúttal a korosztályonként legtöbb Facebook like-ot begyűjtőpályázók kapják.

Alkoss! Fess! Rajzolj!