Önálló honlapot kapott a Babakötvény
2018.09.26.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) egyre több felületen hívja fel a családok figyelmét a Babakötvény – Start-értékpapírszámla konstrukció előnyeire. Már saját honlapján és közösségi média felületeken is tájékozódhat a lakosság az állampapír befektetés nyújtotta lehetőségekkel.


Új, dedikált honlapot kapott az államilag támogatott Babakötvény. A www.babakotveny.hu oldalon az általános információkon túl hozam-kalkulátor is segíti a családokat a döntésben. Egyszerű, de látványos módon mutatja meg a szülőknek, hogy a gyermekük számára meghatározott ráfordítás mellett, mekkora megtakarítás érhető el. Interaktív térkép segít kiválasztani a legközelebbi Államkincstár fiókot, ahol meg lehet nyitni a Start-értékpapírszámlát. Ezt követően nincs szükség bemenni a Kincstárba, a megtakarítás egy átutalással akár interneten vagy mobil applikáció segítségével is intézhető.

A közösségi média felületeit szívesebben használó érdeklődők számára Facebook és Instagram oldalt is indított az ÁKK. Ezek a platformok is folyamatosan friss információkkal, érdekességekkel, ötletekkel látják el a felhasználókat.

Az újdonságok bevezetésével a lakosság öngondoskodási hajlandóságának erősítése a cél, valamint, hogy minél több család nyissa meg a Start-értékpapírszámlát és Babakötvényben gondoskodjon gyermeke jövőjéről. A megtakarítás biztonságos, értékálló, magas kamatozású állampapírban van, hiszen minden évben az éves infláció mértékén felül +3% kamatprémiumot garantál az állam a befizetésekre.

A Babakötvény jelenleg kimagaslóan magas mértékkel, 5,4%-kal kamatozik. Állománya 2018. augusztus végéig az előző év azonos időszakához viszonyítva több mint 50%-kal emelkedett.