Hírek
2016. 05. 31.
A Bónusz és Prémium Magyar Államkötvények a legmagasabb kamatot fizető kockázatmentes megtakarítások. De hogy is működnek ezek az állampapírok valójában? Mekkora kamatot fizetnek? Mikor melyikbe érdemes befektetni? A magas kamatuk által kialakult fokozott érdeklődés miatt mindenképpen érdemes letisztázni a legfontosabb kérdéseket ezekkel kapcsolatban.
2016. 05. 13.
183 milliárd forinttal emelkedett áprilisban a lakossági állampapírok állománya. A legkeresettebbek a Kamatozó és a Féléves Kincstárjegyek voltak. Keresletüket növelte, hogy április utolsó hetében még magasabb kamattal voltak megvásárolhatóak. A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) továbbra is piacvezető a 3-5 évben gondolkodó kisbefektetők körében.
2016. 05. 04.
Mesterecset országos rajzpályázatát
2016. 04. 26.
Egységesen 25 bázisponttal csökkenti a lakosság számára értékesített egy és kétéves kincstárjegyek és takarékjegyek kamatát az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) május 2-tól. Az egyéves Kamatozó Kincstárjegy és a Kincstári Takarékjegy Plusz éves kamata 2,25 százalékra, az egyéves futamidejű Kincstári Takarékjegy 2 százalékra, a kétéves Kincstári Takarékjegy kamata pedig 2,5 százalékra csökken. Az új kamatok mértéke továbbra is kiemelkedő a hasonló lakossági befektetési termékek között.
2016. 04. 23.
Milyen megtakarítási/befektetési terméket válasszunk, ha hosszú éveken keresztül arra szeretnénk félretenni, hogy a gyermekünk 18-20 éves korában picit könnyebben tudjon belevágni a nagybetűs életbe? A megoldás a babakötvény, a lakástakarék, vagy a befektetési alapokra épülő rendszeres megtakarítási program lehet. Mutatjuk ezek részleteit.
2016. 04. 19.
Rekordközeli reálkamatokat kínálnak a magyar állampapírok, azonban egy elhamarkodott döntés miatt ezeken a befektetéseken is tudunk bukni, mivel a visszaváltási árfolyam alacsonyabb is lehet a névértéknél. Megnéztük, meddig érdemes tartani egy állampapírt ahhoz, hogy pozitívan tudjunk belőle kiszállni.
2016. 04. 13.
Közel 100 milliárd forinttal emelkedett márciusban a lakossági állampapírok állománya. A Féléves Kincstárjegy (FKJ) a legkedveltebb, mióta a banki értékesítési hálózatban is kapni lehet. A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) esetén a hóközi kamatcsökkentést megelőző intenzív vásárlások emelték az átlagos fölé az értékesített mennyiséget.
2016. 03. 29.
Április 1-től új sorozatokat indít, és egységesen 25 bázisponttal csökkenti a lakosság számára értékesített három,- és ötéves futamidejű Prémium Magyar Államkötvények (PMÁK) kamatprémiumát az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az új kamatok továbbra is kiemelkedőek a hasonló lakossági pénzügyi megtakarítási termékek között.
2016. 03. 22.
Április 5-től huszonöt bázisponttal csökkenti a Féléves Kincstárjegyek kamatát az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az utolsó 2,25 százalékos kamatot biztosító sorozatra március 25-ig adható le vételi megbízás a forgalmazóknál.
2016. 03. 09.
260 milliárd forinttal emelkedett februárban a lakossági állampapírok állománya. Kamatozó Kincstárjegyből (KKJ) vásároltak a legtöbbet, még a hó eleji 25 bázispontos kamatcsökkentés előtt. A Féléves Kincstárjegy (FKJ) is sláger volt, de jól fogyott a Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) is.